Amsterdamse Artiesten Club

Ger Overmars

Ger, zanger en slagwerker.  Was 14 jaar bestuurslid van de club.

Dit keer had ik een interview met de sympathieke zanger: Ger Overmars.

Interview uit het Noord-Hollands Dagblad door Karin Wijnen.

Ger, sinds wanneer zing jij? 

Ik ben in 1969 gaan zingen. Dat klinkt als een eeuwigheid geleden anno nu.  Toch kan ik het me nog goed herinneren hoe het allemaal begon.  Ik was destijds geluidsman bij een beroepsband, maar ging ook wel eens luisteren naar andere bandjes. Ik was aanwezig op een repetitie avond van de band Set-Etcetera, en hun zanger stopte ermee. Omdat ze omhoog zaten vroegen ze mij wat nummers mee te zingen tijdens een repetitieavond, en zo is het gekomen. Dat zelfde weekend stond ik met de band op het podium.

Je bent niet alleen een geweldige zanger, maar drummen kan je ook als de beste. 

Nou dat is eigenlijk hetzelfde verhaal. Op een gegeven moment moest de drummer van de band ermee stoppen.  Ik kocht toen zijn drumstel over en ben gewoon gaan drummen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar het grootste plezier in en nog nooit een moment spijt van gehad.

Ik heb 12 jaar als duo gewerkt met John Lobo. Enorm veel lol gehad en heel veel geleerd. Wij hadden een uniek duo met alleen een gitarist en slagwerker. We zongen wel allebei en ben zo’n duo eigenlijk nooit meer tegengekomen. We werkten op bruiloften, maar stonden ook in grote hotels zoals Americain, Okura  en Hilton. Ook hebben wij twee keer op een cruise opgetreden voor Lou van Rees.

Heb nog een poosje bij Circus Custers als drummer meegedaan omdat hun slagwerker net voor de premiere van de Circus Custers Band zijn been brak. Begon toen in een sporthal in Deventer voor 7000 mensen ongerepeteerd mee te spelen. Daarna een interview voor de radio en men dacht dat ik een grap maakte toen ik vertelde dat ik er pas vanaf s’middags bij zat.

Welk repertoire geniet jouw voorkeur Ger? 

Ik houd van Evergreens. Dat zing ik het liefst. Nummers van The Platters, Tom Jones, Fats Domino, Frankie Lane  ect.  Dat is uit mijn tijd, dat is mijn stijl, daar voel ik me lekker bij.

Noem jij eens een artiest met wie jij een duet zou willen zingen. Dat zou dan John Fogerty zijn van Creedence Clearwater Revivel. Die man heeft zo'n apart stemgeluid, daar zou ik wel eens een duet mee willen zingen.

Je hebt een schitterende cd gemaakt:   Till...  . Kun je daar wat over vertellen?   

In 2006 heb ik in eigen beheer een kerst cd uitgebracht. Ik presenteerde ieder jaar op kerstavond de "Kerst samenzang" te Amstelveen in het oude dorp rond het kerkplein. Dat is een grandioze happening waar zo'n tweeduizend mensen gezamenlijk Nederlandse kerstliedjes zingen. Ik trad daar tussendoor op met Engelstalige kerst nummers. Daar is een kerstcd van gemaakt. Toen vroeg men mij of ik ook een cd had met mijn eigen repertoire. Ik ben toen de  de studio ingegaan met als resultaat mijn cd Till...

De naam van de cd heb ik trouwens opgedragen aan een van mijn vrienden uit de muziek zanger David Ray, jammer genoeg is hij ons veel te vroeg ontvallen. Met het nummer Till van Tom Jones had David Ray  enorm succes en stond hij in de finale van de “Soundmix show”.

Staat er muzikaal nog iets op jouw verlanglijstje?   

Het klinkt misschien gek, maar nee, geen speciale wensen. Lekker doorgaan met muziek maken zoals ik nu doe. Ik kan tevreden terugkijken op wat ik heb mogen meemaken in de afgelopen jaren in de muziekwereld. Ben in veel landen geweest van Mexico tot Argentinië, van Spanje tot Amerika. Werkte voor Lou van Rees op diverse Cruise schepen, trad op met Andre Hazes, Willie en Willeke Alberti,Tante Leen, Rene Froger, Jan en Mien Froger, Lee Towers, Imca Marina, Ben Cramer,  Julio Iglesias, Vicky Leandross en Udo Jurgens en vele anderen. 

Drumde bij Jan Froger, Circus Custers en het Cocktail Trio. Ik heb mooie herinneringen om op terug te kijken.

Ger, waar kunnen de mensen jou zien optreden? 

Iedere laatste zondag van de maand zit ik met Henk Wolleswinkel en Wim ter Bruggen als trio in Het Wapen van Assendelft. Dat is een dansgelegenheid voor alleenstaanden  en echtparen van boven de veertig jaar. En elke eerste maandag van de maand ben ik met collega's te beluisteren op de Amsterdamse Artiesten Club. 

Ger, ik wil je hartelijk danken voor dit leuke gesprek.  Als wij een keertje in de buurt zijn, komen wij zeker eens aan als jij optreedt. Ik wens je veel succes. 

Karin Wijnen.

Nieuwe reacties

26.08 | 10:24

wat indrukwekkend ... Je bent geweldig

08.04 | 08:11

Dag Henk, betreft een boeking 27 april, ik heb een optie bij een arti...

26.01 | 10:57

Lijkt mij leuk er komen veel bekenden van mij Mike Stars, Dominicu...

04.12 | 12:56

Een geweldige club met veel artiesten En ja ze kunnen allemaal zingen